Gheorghe Tadici, după Campionatul Mondial: „Poate ne terezim în al 12-lea ceas şi ne gândim şi la interesele echipei naţionale”

Naţionala de handbal feminin a României s-a clasat pe locul 12 la general la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia, o poziţie care demonstrează încă o dată că suntem într-un picaj vizibil. După argintul din 2005, câştigat de Tadici la Mondialele din Rusia, s-au mai obţinut două medalii de bronz, una în 2010 la Campionatul European, iar alta în 2015 la Campionatul Mondial. Puţin, mult prea puţin… S-a investit mult, aştetările au fost mari, dar rezultatele au fost dezamăgitoare. „Tricolorele” au ratat şi ultima şansă de a lua parte la Jocurile Olimpice din 2024.

Gheorghe Tadici a afirmat, într-un interviu acordat sport.ro, că s-a ajuns în această situaţie din cauza intereselor colaterale. „Sunt interese colaterare care, dacă cineva ar fi dispus să le studieze cu adevărat, ar ieşi multe la suprafaţă. Plătim din bani publici jucătoare pe care le vedem în semifinale şi în finale, care sunt plătite şi hrănite în Liga Naţională. Poate ne trezim în al 12-lea ceas şi ne gândim şi la interesele echipei naţionale, nu doar la cele de club”, a fost reacţia fostului selecţioner.

La scurt timp după eliminarea de la Campionatul Mondial, Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională.

„E o jucătoare foarte bună, cu un IQ foarte bun. Însă totul în ultimii ani a gravitat în jurul ei. E un sport de echipă. Dacă nu joci colectiv ambele faze, și apărare, și atac, e mai dificil să apară rezultate de excepție. Răspunsul meu e așa. Dacă Cristina Neagu ar fi fost 100% aptă la Campionatul Mondial, probabil că am fi avut o victorie și în meciul cu Germania care a fost meciul de căpătâi, așa”, a declarat Tadici.

Şi pivotul Crina Pintea, o altă handbalistă crescută de Gheorghe Tadici, şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională după Mondialul din această iarnă.

Handbalistele pregătite de Florentin Pera au avut ca obiectiv calificarea în sferturile de finală, ceea ce le-ar fi dus într-un turneu preolimpic, cu şande de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor.

5 Thoughts to “Gheorghe Tadici, după Campionatul Mondial: „Poate ne terezim în al 12-lea ceas şi ne gândim şi la interesele echipei naţionale””

  1. […] Naţionala de handbal feminin a României s-a clasat pe locul 12 la general la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia, o poziţie care demonstrează încă o dată că suntem într-un picaj vizibil. După argintul din 2005, câştigat de Tadici la Mondialele din Rusia, s-au mai obţinut două medalii de bronz, una în 2010 la Campionatul European, iar alta în 2015 la Campionatul Mondial. Puţin, mult prea puţin… S-a investit mult, aştetările au fost mari, dar rezultatele au fost dezamăgitoare. „Tricolorele” au ratat şi ultima şansă de a lua parte… Citeste mai mult […]

  2. Ioana

    Cine s-a aflat sa comenteze! Un cadavru viu!!!

  3. Anonim

    Ioana , vezi de treaba ta

  4. Anonim

    Are dreptate domnu Tadici. De ce să dai banii publici pe jucătoare străine.Bani mulți .A da … dacă e vreun club finanțat majoritar privat faci ce vrei cu banii, dar așa.

  5. Vasile Nan

    Ioana : Tu habar nu ai de sportul asta numit handbal ! Vezi că nu se joacă cu polonicul ! Polonic pe csre îl folosești să mănînci ” rahat”. Poftă bună !

Leave a Comment